Επέτειος 25ης Μαρτίου 2015

collagegiortis3

 

Αγαπητοί γονείς, 

Το σχολείο μας  τίμησε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με τίτλο

" και θα λένε τα νησιά, γειά σου καπετάνισσα..."

 

Αυτή τη φορά το ταξίδι μας στην επανάσταση του 1821 είχε  άρωμα θάλασσας. Αποτίσαμε φόρο τιμής στις μεγάλες θυσίες των κατοίκων της Χίου, της Κάσσου, των Ψαρών και στα ηρωικά κατορθώματα και την αυτοθυσία των μπουρλοτιέρηδων, των καπεταναίων και της καπετάνισσας.

Η γιορτή μας διαπνέονταν από τη συγκίνηση που μας προκαλούν η πίστη και η αγάπη για την πατρίδα των σκλαβωμένων Ελλήνων του καιρού εκείνου καθώς και από την περηφάνεια που νιώθουμε γι' αυτούς.

Τα βίντεο που προβλήθηκαν και το έντυπο πρόγραμμα της γιορτής επιμελήθηκε η κ. Γουρνά Βασιλική. Τους λεβέντικους χορούς δίδαξε η κ. Καγιά Ελένη. Τη συγγραφή-διαμόρφωση κειμένων, σκηνοθεσία, θεατρική παρουσίαση επιμελήθηκε η κ. Αλαμανιώτου Στέλλα. Ο κ. Τσουκνίδας Παναγιώτης επιμελήθηκε τα τραγούδια που ακούστηκαν από τη χορωδία.

Ευχαριστούμε πολύ τους αγαπημένους μας μαθητές που δούλεψαν με την ψυχή τους για να γίνει η γιορτή αυτή. Ευχαριστούμε την κ. Γερμανού Βασιλική που βοήθησε να εξομαλυνθούν οι αντιξοότητες που προέκυψαν. Ευχαριστούμε  το Διευθυντή κ. Κεραμιδά για τη στήριξή του, καθώς και το σύλλογο των καθηγητών. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα Επέτειος 25ης Μαρτίου 2015