ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Description

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Εν όψει των εκπαιδευτικών επισκέψεων που θα γίνουν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022  πρέπει να σας ενημερώσουμε,

γιατί αυτή η έξοδος του σχολείου μας είναι ένα τεστ για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν,  και επιπλέον θέλουμε πολύ να γίνει και εμείς  οι καθηγητές και τα παιδιά μας. Η τελική ημερομηνία που θα λάβουμε δηλώσεις είναι το αργότερο  11/10, ημέρα Τρίτη. Αν  υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις – ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ – τότε ο μαθητής ή η μαθήτρια την ημέρα των επισκέψεων θα έρθει  στο σχολείο και θα συμμετέχει σε εργασίες με την επίβλεψη καθηγητή/τριας, αλλιώς θα λάβει τις απουσίες που αντιστοιχούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα είναι το παρακάτω:

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης θα επισκεφτούν  μαζί με τους συνοδούς καθηγητές το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Πειραιώς 100 στο Γκάζι). Η προσέλευση στο σχολείο θα είναι κανονικά στις 8.15 για να πάρουμε παρουσίες και να ξεκινήσουμε.  Όποιος μαθητής/τρια  δεν συμμετέχει και δεν έχει αρνητική δήλωση λαμβάνει τις απουσίες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα της ημέρας. Στις  9.15 πρέπει να είμαστε στο Μουσείο και η μετάβαση θα γίνει με το τρένο από τον σταθμό του Ταύρου μέχρι τον σταθμό του Θησείου και μετά με ολιγόλεπτο περπάτημα στον πεζόδρομο θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Η περιήγηση στο μουσείο θα λήξει στις 11.30

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα επισκεφτούν  μαζί με τους συνοδούς καθηγητές  τη Βουλή την Ελλήνων και θα παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Η προσέλευση στο σχολείο θα είναι  στις 8.45  για να πάρουμε παρουσίες και να ξεκινήσουμε.   Όποιος μαθητής/τρια  δεν συμμετέχει και δεν έχει αρνητική δήλωση, λαμβάνει τις απουσίες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα της ημέρας. Στις 10.00 πρέπει να είμαστε στον προορισμό μας και η μετάβαση θα γίνει με το τρένο από το σταθμό του Ταύρου μέχρι το Μοναστηράκι και στη συνέχεια με το μετρό μέχρι το Σύνταγμα. Το πρόγραμμα θα λήξει στις 11.30.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Ολοι  οι μαθητές και οι  μαθήτριες  θα έχουν μαζί τους μία τσάντα( ή το αγαπημένο τους τσαντάκι!) με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το κινητό επιτρέπεται να το έχουν μαζί τους αλλά ΔΕΝ θα εμφανιστεί κατά την διάρκεια των επισκέψεων. Επίσης οι γονείς να φροντίσετε να έχουν  δύο εισιτήρια μαζί τους,  για τα μέσα συγκοινωνίας. Τα παιδιά σας  πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες μας και να μην κάνουν πράγματα που ενδεχομένως εκθέσουν το σχολείο μας ή θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους ή τους άλλους. Αν κάποιος ή κάποια παρεκτραπεί και δεν συμμορφώνεται, θα αποκλειστεί από την επόμενη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το σχολείο μας. Από όλα τα παιδιά αλλά κυρίως κι από εκείνα που ανήκουν στα εκλεγμένα πενταμελή περιμένουμε αυξημένη υπευθυνότητα και πιστεύουμε ότι θα την έχουν.

 Στη λήξη των παραπάνω επισκέψεων (11.30π.μ) και εφόσον τα παιδιά μας, έχουν δείξει υποδειγματική συμπεριφορά θα επιστρέψουμε στο Θησείο και θα παραμείνουμε μέχρι τη 1.00μ.μ όπου με ευχαρίστηση θα τους επιτρέψουμε να κάνουν τη βόλτα τους. Διαφορετικά θα επιστρέψουμε αμέσως!  Τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά όλα κερδίζονται!! Να μην έχετε άγχος, μιλήστε με τα παιδιά σας και όλα θα πάνε καλά! 

      Με εκτίμηση

  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 Βασιλική  Βέτσικα

  

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Ανακοινώσεις Εκπαιδευτική Επίσκεψη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022