ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Description

Ηλεκτρονικοί Έλεγχοι Προόδου Β΄Τετραμήνου Τρίτη 30 Μαΐου 2023 / Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου 2023

΄Ελεγχοι Προόδου Β΄Τετραμήνου Σχολ. 'Ετους 2022-23

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

όπως ήδη ξέρετε οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από τη ΠΕΜΠΤΗ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 έως τη ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023.

Την ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2023 ΔΕΝ διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αποσταλούν ηλεκτρονικά από το myschool οι  έλεγχοι προόδου του Β΄ Τετραμήνου. Εφιστούμε την προσοχή σας στα email γιατί όπως έχετε ήδη διαπιστώσει σε προηγουμενες περιόδους με έντονη κινητικότητα στο myschool, η ώρα παράδοσης των email μπορεί να διαφέρει σε κάθε παραλήπτη. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο την άλλη ημέρα δεν έχετε λάβει ακόμα το email μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο.

Προς ενημέρωσής σας, σας παραθέτουμε απόσπασμα του άρθρου που αφορά την ΠΡΟΑΓΩΓΗ/ΑΠΟΛΥΣΗ των μαθητών Γυμνασίου του π.δ. 126/2016 (Α ́211), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4692/2020 (Α ́ 111), το οποίο ορίζει σύμφωνα με το άρθρο 12, τα εξής:

α) Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, αα) όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή αβ) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

β) Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, δηλαδή στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα (10), εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα (4).
 Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και ο μαθητής έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης    μικρότερο από δέκα (10) σε περισσότερα από τέσσερα (4) μαθήματα, τότε δεν κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, δεν παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση και επαναλαμβάνει την τάξη.[...] δ) Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α ́ και Β ́ τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής ή μαθητής της Γ ́ τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης, σύμφωνα με την περ. α ́ της παρ. 4 , επαναλαμβάνει την τάξη.»

Για να δείτε  το πρόγραμμα των εξετάσεων κάντε κλικ εδώ

You are here: Home Ανακοινωσεις Ανακοινώσεις Ηλεκτρονικοί Έλεγχοι Προόδου Β΄Τετραμήνου Τρίτη 30 Μαΐου 2023 / Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου 2023