Χορεύω άρα Επικοινωνώ

SGT

                                                                                                        Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect με στόχο να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν κώδικες συνεργασίας και επικοινωνίας μέσα από το χορό.

Την πρώτη χρονιά το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε σχολεία της Αθήνας από την αμερικανική ομάδα Battery Dance Company και

πέντε Έλληνες χορευτές-δασκάλους, με διαφορετικό χορευτικό υπόβαθρο ο καθένας τους. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι δάσκαλοι-χορευτές δημιούργησαν την ομάδα Chapter Two και δούλεψαν για πρώτη φορά μαζί, με στόχο να ανακαλύψουν τη διαδικασία της «σύνδεσης» μέσω του χορού, σε μια χορογραφία που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2013. Και φέτος η Στέγη φέρνει τους εφήβους κοντά στο σύγχρονο χορό, πραγματοποιώντας το Dancing to Connect σε πέντε σχολεία της Αθήνας καιπέντε σχολεία της Πάτρας. Τα αποτελέσματα του φετινού προγράμματος θα τα δούμε σε μια ιδιαίτερη παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, όπου θα παρουσιαστούν οι δέκα πρωτότυπες χορογραφίες από τα σχολεία της Πάτρας και της Αθήνας.

Tα σχολεία της Αθήνας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Dancing to Connect είναι τα:
4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
48ο Γυμνάσιο Αθήνας (Κάτω Πατήσια)
1ο Γυμνάσιο Ταύρου
4ο Λύκειο Πετρούπολης
4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου

Tα σχολεία της Πάτρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Dancing to Connect είναι τα:
14ο Γυμνάσιο Πατρών 
6ο Γυμνάσιο Πατρών 
Γυμνάσιο/Λύκειο Ριόλου
9ο Λύκειο Πάτρας
7ο ΕΠΑΛ Πάτρας

Η παράσταση των μαθητών των σχολείων της Πάτρας και της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. 


Συντελεστές
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους χορευτές Κάντυ ΚαρράΑνδρονίκη ΜαραθάκηΓιάννη Νικολαΐδη, Άρη ΠαπαδόπουλοΜάρθα Πασακοπούλου,Δημόκριτο ΣηφάκηΈλενα ΣταυροπούλουΑντώνη ΣτρούζαΜαρία Φουντούλη και Ηλία Χατζηγεωργίου
Στο πρόγραμμα, για το κομμάτι της Πάτρας, συμμετέχει και η χορεύτριαCarmen Nicole Smith, από την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης        

                                                                                                                                                                         

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα Χορεύω άρα Επικοινωνώ