Επέτειος 28ης Οκτωβρίου


 giorth 28 348180Φέτος, στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, μικρές εκπλήξεις περίμεναν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Ο χώρος που επιλέχτηκε ήταν αυτός έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Τα χρώματα όμορφα και καινούργια, τα παιδιά με όρεξη για κάτι νέο. Το θέμα ήταν «Τα παιδιά στην κατοχή» και ιδίως οι σαλταδόροι. Παιδιά πεινασμένα μα και ξύπνια, που πήδαγαν στα φορτηγά εν κινήσει, άρπαζαν ό,τι χρήσιμο μπορούσαν, και ξαναπηδούσαν κάτω. Τρόφιμα, φωτογραφικές μηχανές, όργανα, ακόμη και όπλα έβρισκαν. Το καλύτερο βέβαια? τα τρόφιμα, γιατί η πείνα προηγείται και δεν αστειεύεται.                                                                                                                                                                          

Το υλικό της γιορτής επέλεξε η κ. Λούλα Μπελέγρη. Τη δραματοποίηση επιμελήθηκε η κ. Βασιλική Βέτσικα. Τη μουσική και δυο μικρά συνδετικά κειμενάκια επιμελήθηκε ο κ. Παναγιώτης Τσουκνίδας. Τα κείμενα ήταν από το βιβλίο «Οι σαλταδόροι του Βύρωνα» του Ξενοφώντα Φιλέρη, ενώ τα τραγούδια ήταν του Μίκη Θεοδωράκη, από τα πρώτα του τραγούδια και του Σταύρου Ξαρχάκου. Το θέμα ήταν τέτοιο που συγκίνησε τους πάντες. Ήταν γενικά η γιορτή της συγκίνησης και των εκπλήξεων.

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα Επέτειος 28ης Οκτωβρίου