Βουλή των Ελλήνων 05 Απριλίου 2024

 

VOULI2

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες,

 Την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 η Γ΄Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων. Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στη Βουλή ξεκίνησε το 1994, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη. Η έναρξή του συνέπεσε με τη διοργάνωση της πρώτης έκθεσης που παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του κτιρίου της Βουλής, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων νεοελληνικού οινοβουλευτικού βίου. Από το 2004, τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.  

Κάθε χρόνο περίπου 60.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων. Ενημερώνονται για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγούνται στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αν η επίσκεψή τους συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές  και οι μαθήτριες παρακολουθούν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

  Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ                                                                                         

Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή 07 Μαρτίου 2024

SIVITANIDIOS Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

 Την Πέμπτη 07/03/2024  μαθητές της Γ' Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ στην Καλλιθέα

 Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ   

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Special Olympics 29 Φεβρουαρίου 2024

SPECIAL OLYMPICS Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

 Την Πέμπτη 29/02/2024  υλοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics "Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί" με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ταύρου  (Α2 και Β2). Αντιπροσωπεία των μαθητών (περίπου 20 - 25 μαθητές) επισκέφτηκαν το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Καλλιθέας - Ταύρου – Μοσχάτου, όπου μαθητές και ωφελούμενοι έπαιξαν bocce σε μεικτές (unified) ομάδες. Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ενημερώθηκαν σχετικά με τα Special Olympics, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και την αξία του αθλητισμού. Η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος υπεύθυνη για το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος είναι η κυρία Ειρήνη Τρομπέτα, επικεφαλής προπονήτρια Bocce των Special Olympics.

 Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ   

 

Τέμπη 28 Φεβρουαρίου 2023

TEMPH DATE Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

Tην Τετάρτη 28/02/2024 οι μαθητές μας θέλοντας να αποτίμουν φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα  στα Τέμπη τοποθέτησαν αφίσες στο χώρο του σχολείου.

Ο μαθητής  ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ  ΣΠΥΡΟΣ και η μαθήτρια ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗ ΕΛΕΝΗ του τμήματος Β2 μας συγκίνησαν όλους βαθύτατα με τα ποιήματα τα οποία έγραψαν για εκείνο το τραγικό βράδυ. spyros poem

 

PLASKASOVITI 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ   

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα