“Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στην Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου” 08 Δεκεμβρίου 2023

 

53465503731 9da61644f2 oΑγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά “Ο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στην Σκηνή του Ψηφιακού μας Κόσμου”. Αρχικά, την Τετάρτη 29/11/2023 εμψυχωτές-θεατρολόγοι επισκέφθηκαν το σχολείο μας και παρουσίασαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους μελλοντικούς συμμετέχοντες. Έπειτα, σε προγραμματισμένη ημερομηνία (Παρασκευή, 8/12/2023), το σχολείο θα επισκεφθεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου και θα λάβει χώρα η δράση μεταξύ των παιδιών και μιας ομάδας έμπειρων καλλιτεχνών του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσικής, του χορού, της σκηνογραφίας-ενδυματολογίας και των ψηφιακών μέσων, ώστε να εμπνευστούν, να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν δύο ψηφιακές παραστάσεις με αφορμή δύο σημαντικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας και της λαϊκής μας παράδοσης, την Γκόλφω του Σπυρίδωνος Περεσιάδη και το δημοτικό τραγούδι Του Νεκρού Αδελφού.

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΣΚΕΠ 29 Νοεμβρίου 2023

 

SKEPΑγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Την  Τετάρτη 29/11/2023 η Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  του Σ.Κ.Ε.Π. «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια» με ομιλήτρια την Κα Τζουλιάνα Μπούσι (τυφλή από 7 μηνών). Ανάπηρα άτομα συντόνισαν έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μαζί, προσέγγισαν βιωματικά την πραγματικότητα της αναπηρίας, της προσβασιμότητας και της μοναδικότητας του κάθε ατόμου, με στόχο να συνειδητοποιήσουν την αξία της αλληλοαποδοχής και της αλληλεγγύης.  

Ο Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008. Στηρίζεται στο θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει ελεύθερα, χωρίς διακρίσεις. Από το 2008 μέχρι σήμερα, σχεδιάζει και υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία σε σχολεία και στο ευρύτερο κοινό, για να αποδομήσει στερεότυπα και προκαταλήψεις και να αλλάξει το βλέμμα και τη νοοτροπία μας ως προς τη διαφορετικότητα. Με αφετηρία το σχολείο και κατάληξη το σύνολο της κοινωνίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. επιδιώκει την ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.  

• Όραμα: Μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται ορατοί, αποδεκτοί και χρήσιμοι σε ένα περιβάλλον ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.
• Σκοπός: Η κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία και γενικότερα των κοινωνικά ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ομάδων.
• Κοινό - στόχος (target group): Όλοι – μικροί και μεγάλοι
• Θεματική: Η καταπολέμηση της άγνοιας και των προκαταλήψεων
• Μεδολογία: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Σ.Κ.Ε.Π. κάνοντας κλικ εδώ

 

Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη 29 Νοεμβρίου 2023

stem

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,  

 

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 το τμήμα Β1 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ίδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με τίτλο «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» Διασύνδεση μαθηματικών, επιστήμης και τεχνολογίας μέσα από μηχανικές κατασκευές στο πνεύμα του STEM    

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» είναι μια διαθεματική εκπαιδευτική πρόταση, στο πλαίσιο και τη γενικότερη αντίληψη της διεθνούς εκπαιδευτικής πρακτικής, γνωστής με το ακρωνύμιο STEM, όπου αυστηρές επιστημονικές έννοιες από την επιστήμη (Science), την τεχνολογία (Technology), τη μηχανική (Engineer) και τα μαθηματικά (Mathematics) προσεγγίζονται συνδυαστικά και χωρίς σύνορα. Η γενικότερη ιδέα της σύγχρονης αντίληψης του STEM έχει τις ρίζες της στην Προσωκρατική Φιλοσοφική σκέψη, όπου η γνώση δεν περιχαρακωνόταν σε τομείς, αλλά αποτελούσε συνισταμένη των τομέων αυτών μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδρασή τους.

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

Εργοστάσιο SKAG "Γνωριμία με τη γραμμή παραγωγής" 29 Νοεμβρίου 2023

skag

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,  

 

την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 τα τμήματα Β2 και Β3 επισκέφτηκαν το εργοστάσιο SKAG και γνώρισασν τη γραμμή παραγωγής. Η SKAG δραστηριοποιείται 67 χρόνια στην Ελληνική αγορά στον κλάδο των χαρτικών ειδών, ειδών οργάνωσης γραφείου, σχολικών χαρτικών, γραφικής ύλης, όπως τετράδια, σπιράλ θεμάτων, μπλοκ ζωγραφικής, κλασέρ σχολικά, κλασέρ γραφείου, θήκες και κουτιά οργάνωσης και πολλά άλλα προϊόντα. Επίσης η SKAG εισάγει και διανέμει αποκλειστικά μία πληθώρα παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις που ποικίλουν από τα κλασσικά και αγαπημένα παιχνίδια, όπως λούτρινα και επιτραπέζια, δημιουργικά παιχνίδια που υποστηρίζουν τη σωματική, συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών, τεχνολογικά αξεσουάρ και gadgets, εποχιακά παιχνίδια και αξεσουάρ για όλες τις εποχές και τις ειδικές περιστάσεις του χρόνου (Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, Καλοκαίρι, κλπ.).  

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα