Σχολικός Αθλητισμός Δ΄Αθήνας 27 Νοεμβρίου 2023

volley

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,  

 

τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε στην Ημερίδα αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Ποδοσφαίρου, Πετοσφαίρισης και Καλαθοσφαίρισης για τα Δημόσια & Ιδιωτικά Γυμνάσια τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου/Ταύρου της ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ Δ ́ Αθήνας, στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου Π.Φαλήρου. 

 

 Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

ThanksGiving 23 Νοεμβρίου 2023

Presentation11


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, έγινε η γιορτή του Thanksgiving. Η ημέρα των ευχαριστιών είναι γιορτή που γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Ξεκίνησε ως Γιορτή της συγκομιδής και το επίκεντρο των εορτασμών των Ευχαριστιών παραμένει το δείπνο των Ευχαριστιών. Το δείπνο αποτελείται παραδοσιακά από φαγητά και τοπικά πιάτα στην Αμερική, όπως γαλοπούλα, πατάτες (συνήθως πουρέ), γέμιση, σκουός, καλαμπόκι, πράσινα φασόλια και κολοκυθόπιτα. Στον Νέο Κόσμο, η Ημέρα των Ευχαριστιών θεωρείται ως η αρχή της εποχής διακοπών, που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Με το σχολείο σήμερα γιορτασαμε τη σημερινή μέρα μέσα από τη δημιουργία project,τη συγγραφή μηνυμάτων γιατί είμαστε ευγνώμονες και ακολούθησε φαγητό. Υπεύθυνος εκπ/κός Βέντζιος Νικόλαος.

 Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Επέτειος Εξέγερσης Πολυτεχνείου 17 Νοεμβρίου 2023

 

Presentation1Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου στην πεντηκοστή επέτειο της εξέγερσης, απέτισε ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς που ζούνε στις μνήμες μας, σηκώνοντας ακόμη ψηλά την αιματοβαμμένη σημαία της Ελευθερίας.

«Οι φωτιές που άναψαν εκείνες τις νύχτες στην Αθήνα, φλόγισαν τις ψυχές μας, φώτισαν καινούριους δρόμους, δρόμους δύσκολους κι ανηφορικούς μα ωραίους. Σ' αυτούς τους δρόμους βαδίζουν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο, για μια καλύτερη ζωή, για ψωμί – παιδεία –ελευθερία – δικαιοσύνη και ειρήνη. Σ' αυτούς τους δρόμους βαδίζουν εκατομμύρια νέοι που διαδηλώνουν για Ειρήνη και Ελευθερία, από τη Νέα Υόρκη ως την Παλαιστίνη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα. Σ' αυτούς τους δρόμους τους δύσκολους κι αντιφατικούς να ενώσουμε τα βήματα μας, να ενώσουμε τις αγωνίες και τις ελπίδες μας.Οι ιστορικοί μπορούν να καταγράφουν και να αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα. Οι πολιτικοί να κρίνουν και να ζυγιάζουν τη στρατηγική και την τακτική του παιχνιδιού. Όμως οι λαοί ζουν και κινούνται κάποτε μονάχα με την ομορφιά, με την ειλικρινή έξαρση, με το πάθος του απόλυτου. Ο ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που έπεσαν είναι να μείνει το Πολυτεχνείο ζωντανό στη συνείδησή μας. Με αυτήν την υπόσχεση μόνο μπορούμε να λέμε ότι το «Πολυτεχνείο ΖΕΙ». Υπεύθυνοι γιορτής οι εκπ/κοι: Βέτσικα Βασιλική, Μάντζαρης Φίλιππος, Μαγουλά Ειρήνη.

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Halloween 01 Νοεμβρίου 2023

 

Presentation3Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, έγινε η γιορτή του Halloween. Με το γνωστό βιωματικό παιχνιδι "Θάρρος η αληθεια;" οι μαθητές απαντώντας σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το αμερικανικό έθιμο, κατόρθωσαν να εξωτερικευσουν τα συναισθήματα τους. Παράλληλα, όσοι και όσες απάντησαν "θαρρος", είχαν την ευκαιρία να εξασκησουν τις δεξιότητες τους στο τραγουδι, χορό, παντομίμα, ομαδική συνεργασία και έκφραση στην αγγλική γλώσσα. Υπεύθυνος εκπ/κός Βέντζιος Νικόλαος.

 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα