Μαθητικό Φεστιβάλ Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 19/05/2023

 

EKTHESIΑγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το Μαθητικό Φεστιβάλ, είναι ένας θεσμός που  ζωντάνεψε πάλι φέτος στον Ταύρο, μετά από χρόνια. Η έναρξη έγινε στο αμφιθέατρο "Τεμπονέρας" με συμμετοχή σχολείων του Ταύρου. Στο  φουαγιέ του αμφιθεάτρου υπάρχει μια καλοστημένη έκθεση με όμορφες δημιουργίες των μαθητών του Ταύρου από το μάθημα των εικαστικών με την καθηγήτρια Λιάκου Μαρία και το μάθημα της τεχνολογίας με την καθηγήτρια Γερμανού Βασιλική . Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Μοσχάτου -Ταύρου έχει αναλάβει η κ.Τάνια Νικόλη. Την ευχαριστούμε πολύ για το άριστο αποτέλεσμα  και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μαζί της. 

 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο 16/05/2023

 

NAFPLIOΑγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το σχολείο μας πραγματοποίησε με τους μαθητές του μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο την Τρίτη 16 ΜΑΪΟΥ 2023 .

 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Τριήμερη εκδρομή στο Βόλο-Πήλιο 04/05/2023

 

PILIOΑγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το σχολείο μας πραγματοποίησε με τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο-Πήλιο από την ΠΕΜΠΤΗ 04 ΜΑΪΟΥ εώς και το ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΜΑΪΟΥ 2023 .

 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΣΚΕΠ 05/04/2023

 

site skep1Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, η Γ΄Τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σ.Κ.Ε.Π. 

«Ένα ανοιχτό μυαλό χωράει τον κόσμο όλο! » με ομιλήτρια την Κα Δήμητρα Κοντοβά ( κινητική αναπηρία, σε παιδική ηλικία, ύστερα από τροχαίο)

 

Ο Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008. Στηρίζεται στο θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει ελεύθερα, χωρίς διακρίσεις. Από το 2008 μέχρι σήμερα, σχεδιάζει και υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία σε σχολεία και στο ευρύτερο κοινό, για να αποδομήσει στερεότυπα και προκαταλήψεις και να αλλάξει το βλέμμα και τη νοοτροπία μας ως προς τη διαφορετικότητα. Με αφετηρία το σχολείο και κατάληξη το σύνολο της κοινωνίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. επιδιώκει την ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.  

• Όραμα: Μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται ορατοί, αποδεκτοί και χρήσιμοι σε ένα περιβάλλον ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.
• Σκοπός: Η κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία και γενικότερα των κοινωνικά ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ομάδων.
• Κοινό - στόχος (target group): Όλοι – μικροί και μεγάλοι
• Θεματική: Η καταπολέμηση της άγνοιας και των προκαταλήψεων
• Μεδολογία: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία 

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Σ.Κ.Ε.Π. κάνοντας κλικ εδώ

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα