Αφιέρωμα στον ΆΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟ

alkis-graffiti Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

ο μαθητής μας  ΧΟΥΤΣΑΝ ΡΑΦΑΕΛ του τμήματος Β2 μας συγκίνησε όλους με μια παρουσίαση-αφιέρωμα στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή ΧαριλάουΘεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης εις βάρος αυτού και της παρέας του, από οργανωμένη ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ.Το συμβάν προκάλεσε εντύπωση για τη σκληρότητά του, αλλά πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι -όπως προέκυψε από τη μετέπειτα έρευνα της αστυνομίας- ήταν εντελώς απρόκλητο, ούτε υπήρχε κάποια προηγούμενη σύνδεση των εμπλεκομένων ατόμων.

 Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση κάνοντας κλικ εδώ  

 

Happy Valentine's Day 14 Φεβρουαρίου 2024

 VALENTINES DAY Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

Tην Τετάρτη 14/02/2024 στο μάθημα των αγγλικών εορτάστηκε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.

Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων).

Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα.

Μία ανάλογη γιορτή υπήρχε και στην Αρχαία Αθήνα τον μήνα Γαμηλιώνα (αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και το πρώτο του Φεβρουαρίου), τα Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας. Σήμερα στο σχολείο γιορτασαμε τον Άγιο Βαλεντίνο.  Φτιάξαμε φανταστικούς χαρακτήρες αν κάνουν match και συμμετείχαμε σε love challenges. Στο τέλος κάναμε ακροστοιχιδα για τη λέξη #καρδιά. Happy Valentine's day.

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ   

 

"Μίλα Τώρα" 13 & 14 Φεβρουαρίου 2024

mila twra2 Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

Την Τρίτη 13/2/2024 και την Τετάρτη 14/02/2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την Πρόληψη και Ευαισθητοποίηση Παιδιών και Εκπαιδευτικών για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό. 

Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη, διατηρεί την επικοινωνία του με τη σχολική κοινότητα. Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, δωρεάν και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Βασικός σκοπός των παρεμβάσεων με απλά και κατανοητά λόγια για τα παιδιά είναι:

  • Η αναγνώριση των ενδείξεων των φαινομένων
  • Η ουσιαστική κατανόηση του θέματος που διαπραγματεύονται
  • Η διαχείριση των συναισθημάτων που προκαλούνται
  • Η ανάπτυξη βασικών συμπεριφορών / ασπίδα απέναντι στους κινδύνους
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας και υποστήριξης

Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ εδώ   

 

GREEN CITY Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024

green city school Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, 

Τη Δευτέρα 05/2/2024 ομάδα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ΤΗΕ GREEN CITY επισκέφθηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου σχετικά με την ανακύκλωση.  

Το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Στόχος είναι να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και των 66 Δήμων της Αττικής να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται για αυτό. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα παραδίδονται σε ένα από τα 60 κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στις γειτονιές, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο σε ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr 

Με το Πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY υιοθετείται ένα νέο βιώσιμο μοντέλο του τρόπου που οι πολίτες παράγουμε και διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας και γινόμαστε ενεργά μέλη μιας «πράσινης συμμαχίας», που θα επιτρέψει τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας.                                                           

 

You are here: Home Ανακοινωσεις Γεγονότα